מהן עתירות אסירים
עתירות אסירים (בגצ"ים) הן למעשה עתירות מנהליות שהאסיר מגיש לבית משפט מחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים כדי להשיג על החלטות של רשויות שלטוניות ובכלל זה כנגד שירות בתי הסוהר (שב"ס), כנגד וועדות שחרורים ולמעש כנגד כל החלטה מנהלית שיש לה נגיעה לתנאי כליאתו.
מטרתן של עתירות האסירים
עתירות אסירים מוגשות לשם שמירה על זכויותיהם של אסירים וטיפול בכל ענייניהם וצורכיהם במשך שהותם בכלא. לרבות: קבלת טיפול רפואי, יציאה לחופשות, קיום מפגשי התייחדויות ושילוב בהליך טיפולי בין כותלי הכלא.
הדיון בעתירת האסיר
הדיון יתקיים בפני שופט אחד. בדרך כלל הדיון מתקיים באולם ייעודי בתוך בית הסוהר. כאשר מדובר בעתירה בנושא שחרור מוקדם (כנגד וועדת שליש) הדיון יתקיים בבית משפט מחוזי בפני הרכב של לושה שופטים.
דרישות פרוצדוראליות
הגשת עתירה מנהלית כרוכה בהגשת תצהיר חתום על-ידי האסיר וכן אגרת בית משפט בסך 74 ש"ח.
ערעור על עתירת אסיר
אסיר המעוניין להגיש ערעור על החלטת בית משפט מחוזי בעתירה מנהלית יפנה לבית משפט העליון בירושלים לקבלת רשות ערעור (בר"ע), הבקשה תוגש תוך 30 ימים מיום קבלת ההחלטה.
למה כדאי להיעזר בעורך דין פלילי
למעשה כל אסיר במדינת ישראל רשאי להגיש באופן עצמאי עתירה וכן לייצג את עצמו בדיון, יחד עם זאת, ברור שעורך דין מנוסה יכול לשכנע את השופט הרבה יותר טוב ממה שהאסיר יכול לעשות.
ראשית, עורך הדין יכול להגיש ולהשיג מסמכים רלוונטיים שלאסיר הכלוא אין אפשרות להביא.
שנית, עורך דין פלילי מנוסה מצטייד בפיקה ותקדימים לפיהם במקרים דומים בתי המשפט פסקו בצורה שיכולה לסייע לאסיר וכן להפנות את בית המשפט להוראות החוק הספציפיות.
לעורך דין פלילי סגרון ג'קי הנרי ניסיון מוכח ורב שנים בייצוג אסירים במסגרת עתירות מנהליות לרבות פניות לבית המשפט העליון כדי שזכויותיהם של אסירים יישמרו.